Maybaygiare.org

Blog Network

Ashley Force Hood

Kracht in augustus 2007

Als een beste Alcohol Dragster rookie in 2004 won ze drie van de laatste vijf races, met inbegrip van de 50e jaarlijkse Mac Tools AMERIKAANSE Onderdanen in Indianapolis, en het seizoen eindigt Automobile Club of Southern California evenement in Pomona, waar ze deelde de winnaars cirkel met haar vader—NHRA de eerste vader-dochter-winnaars. Ze eindigde het jaar op de vierde plaats in de nationale driver points.in 2007 stapte Force over naar de professionele gelederen en reed in een door Castrol gesponsorde Mustang Top Fuel Funny Car voor het team van haar vader, John Force Racing.Force en haar vader maakten NHRA geschiedenis in Atlanta in April, toen ze de eerste vader en dochter werden die tegen elkaar racen. Ze won de ronde met een tijd van 4,779 seconden en een topsnelheid van 317,05 mph (510,24 km/u). Ze promoveerde naar de halve finale, die haar Bond voor de beste ooit Grappige Auto event finish voor een vrouw.in oktober 2007, op de Strip op Las Vegas Motor Speedway, werd ze de eerste vrouw die deelnam aan een nationale TF/FC finale ronde, maar werd verslagen op een holeshot door Tony Pedregon.in het begin van het raceseizoen 2008 werkte Force zich een weg naar de laatste ronde van eliminaties in drie opeenvolgende wedstrijden: Houston, Las Vegas en Atlanta. Ze maakte haar eerste laatste ronde van het jaar op maart 30 in Houston, maar verloor van Del Worsham. Op Las Vegas, ze werd verslagen in de finale door Tim Wilkerson, maar werd de eerste vrouwelijke racer ooit om te leiden de NHRA Funny Car Point standings. Op 27 April 2008, in Atlanta, Force ‘ s tegenstander in de finale was haar vader, John, die was op zoek naar de 1000e ronde overwinning van zijn carrière te scoren. De younger Force claimde haar allereerste NHRA Funny Car overwinning die dag, de eerste voor een vrouw, met een 4,837 seconden verstreken tijd, de tweede snelste van het weekend in de Funny Car klasse.= = = 2009Edit = = = op 29 maart 2009 behaalde Force de tweede overwinning van haar carrière op de O ‘ Reilly NHRA Spring Nationals; in de finale versloeg ze haar voormalige instructeur Jack Beckman.Beckman versloeg Force in de eerste ronde van eliminaties in de volgende race in Las Vegas. Ze verzamelde vervolgens haar vierde carrière #1 qualifier op de Southern Nationals, waarin Beckman verslaan kracht in de finale. Force stelde haar vijfde carrière #1 qualifier op de Thunder Valley Nationals

op de U. S. Nationals, Force beat teamgenoot Robert Hight om haar de onderscheiding te verdienen van niet alleen de eerste vrouwelijke grappige auto bestuurder om te winnen op Indianapolis, maar de eerste vrouwelijke coureur om te winnen in twee verschillende klassen. Ze eindigde het 2009 seizoen 2e in punten, steeds de hoogste vrouwen finisher in Funny Car geschiedenis.op 25 januari, tijdens een persconferentie van John Force Racing, werd aangekondigd dat Force Hood President zou worden van John Force Entertainment, een dochteronderneming van John Force Racing die zich zal richten op de ontwikkeling van mediaprojecten en-producten. Op dezelfde persconferentie kondigde Force-Hood aan dat zij en haar man in Augustus hun eerste kind verwachtten, en dat ze een pauze zou nemen voor het seizoen. John Force zal haar Castrol GTX Ford rijden in wedstrijden voor het seizoen 2011. Mike Neff, een voormalig coureur die de taken van Force ‘ s crew chief op zich nam na het plotselinge vertrek van ervaren crew chief Austin Coil, zal de Castrol GTX High Mileage Ford voor Force overnemen, terwijl zuster Courtney een vierde coureur werd in de Traxxas Ford Mustang.op 28 januari nam Force Hood de titel van President van John Force Entertainment aan, maar ze heeft haar carrière als coureur niet verklaard over het rijden van John Force Racing, waar ze in de Funny Car van haar zus Courtney reed tijdens een testsessie op de Las Vegas Motor Speedway. De test stelde haar in staat om haar NHRA Funny-rijbewijs te verlengen, dat aan het einde van het seizoen 2012 afliep. Haar vernieuwing van de Funny Car license stelt haar in staat om te testen of een reserve bestuurder als de noodzaak komt.