Blog Network

Austin Half Marathon & 5k

Sunnuntai 25.huhtikuuta 2021 • Austin, TX • Kurssikartta

Huom: vuoden 2021 täysmaraton on peruttu.

juoksijat pääsevät juoksemaan vihreissä, puiden reunustamissa kaupunkipuistoissa, ylittämään sillat Coloradojoen yli ja vaeltamaan Austinin kaupungin katujen ja lähiöiden läpi Austinin maratonilla, puolimaratonilla & 5k, jossa yli 8 100 juoksijaa ylitti maaliviivan vuoden 2016 juoksussa pelkästään puolimaratonilla yli 12 000 juoksijasta yhteensä.

sekä täysmaratoonarit että puolimaratoonarit aloittavat kisansa samalla lähtöviivalla, 2nd Streetin ja Congress Avenuen kulmassa Austinin keskustassa, vain kortteleiden päässä joen ylittävältä sillalta.

sieltä juoksijat seuraavat reittiä noin 460 jalan korkeudesta merenpinnasta ja nousevat lähes 200 jalan korkeuteen ensimmäisten kahden ja puolen kilometrin aikana juosten Congressia pitkin ja kääntyen Lightsey Roadille ja 1st Streetille palatessaan kohti jokea.

rata ylittää Coloradon toisen kerran mailimerkkien 6 ja 7 välillä, joka osuu samaan aikaan tasaisimman osuuden kanssa mailien 6 ja 8 välillä. Tämä tasainen, nopea ja jopa pari kilometriä vie juoksijoita pitkin joen penkkoja pitkin Cesar Chavez Street ja Stephen F. Austin Drive, ja läpi kaupungin Town Lake Metropolitan Park.

ajettuaan puiston läpi juoksijat jäävät Lake Austin Boulevardiksi muuttuvalle tielle, joka myötäilee jokea ja kulkee Lionsin kunnan golfkentän ohi ennen kuin kohtaavat Enfield Roadin, josta juoksijat kääntyvät takaisin kohti kaupunkia.

kilpailun viimeiset kilometrit Enfield Roadilla ovat suoralla, joka tuo myös pitkän, tasaisen ylämäkiosuuden. Kun Enfield väistyy 15th Streetille, juoksijat aloittavat kilpailun viimeisen mailin, hieman ylämäkeen, joka vie heidät San Jacinton ja Congressin maaliin 2nd Streetillä.

kilpailun loppusijoitus on hieman yli 500 jalkaa merenpinnan yläpuolella, sillä puolimaratonin juosseilla on lähes 200 metrin nousu kilpailun aikana.

puolikkaan osallistujilla on 4 tuntia aikaa suorittaa kilpailu (eli heidän odotetaan pitävän Vähintään 19 minuutin mailin vauhdin). Matkan varrella, saat nähdä monia kaupungin merkittävimmistä nähtävyyksistä ja nähtävyyksistä, kuten Texas State Capitol building, kampuksella University of Texas ja keskustan puistot läpi tämän Mekka hippi, tyylikäs, tyylikäs, henkinen ja musiikillisia vaikutteita.

juoksijoita Texas Capitol-rakennuksen varjossa vuoden 2009 Austinin maratonilla. (Kuva: Roger Mommaerts/flickr)

juoksijoita Texas Capitol-rakennuksen varjossa Austinin maratonilla 2009. (Kuva: Roger Mommaerts/flickr)

Kisasää & ilmasto

sijaitsee Etelä-Texasin kukkuloiden keskellä ja kaupungin keskustan läpi virtaavan Coloradojoen halkomana, Austin viihtyy tyypillisesti leudoissa ja lämpimissä sääolosuhteissa kevätkaudella, kohtalaisine sateineen.

huhtikuussa lämpötilat ovat keskimäärin 50-ja 80-lukujen välillä, kun taas sademäärät ovat keskimäärin hieman alle 3 tuumaa. Kilpailupäivänä (Huht. 25), keskimääräinen Alhainen on 64°F ja keskimääräinen korkea on 81°F.