Hometown Augusta, Georgia Munster, Indiana
Pre-fight record 9-2 9-1
Result
Both fighters receive 6 figure contract

The finale was held at huhtikuuta 2005 Cox Pavilion Las Vegasissa, Nevadassa ja se lähetettiin kansallisesti Spike TV-kanavalla 9. Ottelun tuomaroi Herb Dean ja se tuomittiin kolmeksi 5 minuutin eräksi, joka on UFC: n vakioformaatti tittelittömille otteluille.

kumpikaan ottelija ei tarjoutunut ”koskemaan hanskoja” (urheiluhengen ele) ottelun alkaessa. Molemmat ottelijat vaihtoivat iskuja ja ajoittaisia matalia potkuja, jolloin Griffin sai hieman etua (värikommentaattori Joe Roganin mukaan). Ensimmäinen kierros päättyi ilman selvää voittajaa. Rogan kutsui ensimmäistä erää vapaaottelun historian” Hagler-Hearnsiksi” (viitaten Marvin Haglerin ja Thomas Hearnsin kuuluisaan nyrkkeilyotteluun, joka tunnetaan nimellä sota).

toisen erän alussa Bonnarin isku aiheutti viillon Griffinin nenään, mikä sai erotuomarin keskeyttämään ottelun, jotta lääkäri voisi tarkistaa viillon ja antaa Griffinille luvan jatkaa. Hänet vapautettiin, ja ottelu jatkui Bonnarin ohjatessa Griffiniä Muay Thai clinchillä ja toimittaessa Useita polvia Griffinin kasvoihin. Erä päättyi Griffinin epäonnistuneeseen taklausyritykseen ja Bonnarin puolustaessa Griffinin Hyökkäysyritystä.

kolmannessa ja viimeisessä erässä Griffin aloitti matalilla potkuilla ja lyönneillä; Bonnar yritti vastahyökkäystä kaukaa. Griffin toimitti useita polvia Thai clinchistä. Erän puolivälissä Bonnar sai useita lyhyitä lyöntejä torjuessaan. Bonnar teki kuitenkin vastahyökkäyksen vasta tilaisuuden tullen. Erä päättyi Griffinin pidellessä Bonnaria Thaimaalaisessa clinchissä ja hyökätessä polvillaan, minkä jälkeen seurasi lyhyt iskunvaihto.

kaikki kolme tuomaria pisteyttivät ottelun 29-28 voittaja Forrest Griffinin hyväksi, mutta Stephan Bonnarin erinomaisen suorituksen vuoksi Dana White myönsi Stephanille myös UFC-sopimuksen paikan päällä.

UFC antoi Griffinille sopimuksen sekä Scion-auton, maastopyörän ja Audemars Piguet-kellon.