Maybaygiare.org

Blog Network

Michael Spinks

alkuvuonna

Spinks siirtyi ammattilaiseksi voittamalla Eddie Bensonin tyrmäten hänet yhdessä erässä 17.huhtikuuta 1977 Las Vegasissa. Sen myötä Spinks aloitti 31 ottelun voittoputken, joka ulottuisi lähes uran loppuun. Kun neljä muuta voittoa, Spinks sijoittui ’77 ensimmäinen ottelu, joka alkoi asteittainen nousu opposition laatu: kahdeksan erää päätös Gary Summerhays, suosittu nuori nyrkkeilijä aikaa.

vuonna 1978 Spinks voitti kaksi ottelua, muun muassa kahdeksaneräisen ratkaisun entisestä keskisarjan maailmanmestarista Tom Betheasta, samassa alikortissa, jossa hänen veljensä Leon syrjäytti alin raskaansarjan maailmanmestariksi Las Vegasissa.

vuonna 1979 Spinks sai alle kolme minuuttia nyrkkeilyä kehän sisällä, ja hänen ainoa ottelunsa päättyi Marc Hansin tyrmäykseen ensimmäisessä erässä, mutta vuonna 1980 Spinks vei hänen nousunsa kohti huippua toiselle tasolle, kun hän voitti tulevan IBF: n superkeskisarjan mestarin Murray Sutherlandin, David Contehin ja fringe-haastajat Ramon Ronquillon ja Alvaro Yaqui Lopezin (joka haastoi maailmanmestaruuden neljä kertaa). Hänen viidestä voitostaan tuona vuonna kolme tuli tyrmäyksellä, Sutherland ja Johnny Wilburn olivat ainoat, jotka kestivät matkan.

ensimmäinen maailmanmestari

vuoteen 1981 mennessä Spinks oli jo ykköshaastaja, ja voitettuaan entisen ja tulevan kevyen raskaansarjan maailmanmestarin Marvin Johnsonin tyrmäyksellä neljässä erässä WBA teki Spinksistä ykköshaastajansa, ja niinpä hän kohtasi 18.heinäkuuta samana vuonna WBA: n kevyen raskaansarjan mestarin Eddie Mustafa Muhammadin jälleen Las Vegasissa. Spinks pudotti Mustafa Muhammadin erässä 12 ja eteni WBA: n kevyen raskaansarjan mestariksi 15 erän ratkaisuvoitolla. Hän puolusti mestaruutta kerran -81, voittaen Vonzell Johnsonin tyrmäyksellä Seiskassa.

vuosi 1982 alkoi tyrmäysvoitolla Mustafa Wassajasta. Spinksistä oli tullut supertähti, ainakin nyrkkeilymaailmassa. Hän alkoi esiintyä nyrkkeilylehtien kansissa ja nyrkkeilyfanit alkoivat vaatia äänekkäästi yhdistymisottelua WBC-liiton mestaria Dwight Muhammad Qawia vastaan. Hänen elämäänsä kohtasi kuitenkin tragedia, kun tammikuussa 1983 hänen 24-vuotias vaimonsa Sandy Massey kuoli auto-onnettomuudessa, jolloin Spinks jäi kaksivuotiaan Michelle-tyttärensä yksinhuoltajaksi.

Spinks vs. QawiEdit

Pääartikkeli: Michael Spinks vs. Dwight Muhammad Qawi

samaan aikaan kaikkien fanien toivomaa ottelua pyysivät nyrkkeilykriitikot ja lehtien toimittajat myös. Maaliskuuta, kaksi kuukautta vaimonsa kuoleman jälkeen, Spinks ja Qawi kohtasivat nyrkkeilykehässä kiistattoman kevyen raskaansarjan mestaruudesta. Ottelu lähetettiin HBO World Championship Boxing – kanavalla, ja kirjan The Ring: Boxing the 20th Century mukaan Spinksillä oli erittäin kova hetki voitettavana ennen kuin se edes alkoi: hänen tyttärensä kysyi häneltä, kun hän oli pukuhuoneessaan, tulisiko hänen äitinsä katsomaan ottelua. Murtuttuaan kyyneliin hän sävelsi itsensä ja hallitsi taistelua jabillaan sekä runsailla strategisilla koukuilla ja risteillä. Hän pysäytti Qawin toistuvasti jäljilleen ensimmäisten 11 erän ajan, mutta odotti varovaisesti Qawin tulevan ulos kyyristyneestä puolustuksestaan jatkaakseen hyökkäystään. Qawi teki tyrmäystappion kahdeksannessa erässä. Viralliset pisteet olivat 144-140, 144-141 ja 144-141, kaikki Spinksille, joka oli nyt kiistaton kevyen raskaansarjan maailmanmestari. Hän puolusti titteliä vielä kerran ennen vuodenvaihdetta Alaskan Oscar Rivadeneiraa vastaan, jonka hän voitti kymmenen erän tyrmäyksellä.

Spinks otteli vain kerran vuonna 1984 säilyttäen kruununsa kahdentoista erän enemmistöpäätöksellä Eddie Davisia vastaan. Hän ja Qawi olivat vain parin viikon päästä ottelemassa uusintaottelua saman vuoden syyskuussa, mutta tuo ottelu jouduttiin perumaan, kun Qawi loukkaantui harjoituksissa. Spinks saavutti myös IBF: n kevyen raskaansarjan mestaruuden vuonna 1984.

Holmes vs SpinksEdit

vuonna 1985 Spinks voitti David Searsin ja Jim McDonaldin tyrmäyksellä tittelipuolustuksessa ennen kuin haastoi Larry Holmesin IBF-liiton ja linealin raskaansarjan mestaruudesta. Holmes yritti sitoa Rocky Marcianon ennätyksen 49-0 raskaansarjan mestariksi, mutta juuri Spinks teki tuona iltana historiaa voittamalla kiistellyn ja täpärän viidentoista erän yksimielisellä päätöksellä ja tulemalla kaikkien aikojen ensimmäiseksi kevyen raskaansarjan maailmanmestariksi. Hänen kiistelty voittonsa Holmesista nimettiin Ring Magazinen vuoden Järkyttäjäksi. Tämän myötä Michaelista ja Leonista oli tullut myös kaikkien aikojen ensimmäinen raskaansarjan maailmanmestari, jota seurasivat kaksi vuosikymmentä myöhemmin Volodymyr ja Vitali Klitschko.

vuonna 1986 Spinks ja Holmes ottelivat uusintaottelun osana raskaansarjan yhdistymissarjaa, ja lopputulos oli lähes sama, tällä kertaa Spinks voitti 15 erän eräpäätöksellä. Tämän jälkeen hän säilytti jälleen raskaansarjan maailmanmestaruuden tyrmäyksellä neljässä erässä Steffen Tangstadia vastaan. Vuonna 1987 IBF riisui häneltä kruunun, koska hän kieltäytyi ottelemasta pakollista haastajaansa Tony Tuckeria vastaan ja hyväksyi korkeamman tarjouksen otella Gerry Cooneya vastaan. Spinks tyrmäsi Cooneyn viidessä erässä, ja kun Mike Tyson oli yhdistänyt raskaansarjan vyöt, fanit alkoivat äänekkäästi vaatia kamppailua heidän välillään niin moni vielä tunnistaa Spinksin lailliseksi linjamestariksi.

Spinks vs Tysonedit

pääartikkeli: Mike Tyson vs. Michael Spinks

Spinksin ja Mike Tysonin välinen kamppailu käytiin kesäkuussa 1988, jolloin Tyson tyrmäsi Spinksin kahdesti matkalla ensimmäisen erän tyrmäykseen. Tyson ja Dwight Muhammad Qawi olivat ainoat ottelijat, jotka saivat virallisesti floor Spinksin. Se oli Spinksin ensimmäinen tappio ammattilaiskehässä ja hänen viimeinen, sillä hän vetäytyi ottelun jälkeen. Tässä ottelussa pelko vaikutti häneen pahoin.

Spinksin otteluennätys oli 31 voittoa ja yksi tappio, joista 21 voittoa tyrmäyksellä ammattilaisena.

raskaansarjan menestyksensä lisäksi Spinksiä pidetään yleisesti yhtenä kaikkien aikojen suurimmista kevyen raskaansarjan mestareista ja ottelijoista. Hän oli ainoa kevyen raskaansarjan mestari koko divisioonan historiassa sen perustamisesta 1903 lähtien (Joe Calzaghe), sekä ainoa hallitseva kevyen raskaansarjan mestari, joka on voittanut raskaan sarjan mestaruuden.

the Ring Magazine arvioi vuonna 2002 Spinksin kaikkien aikojen kolmanneksi suurimmaksi kevyeksi raskassarjalaiseksi Ezzard Charlesin ja Archie Mooren jälkeen, mutta Tommy Loughranin, Bob Fosterin, Harold Johnsonin, Maxie Rosenbloomin ja Billy Connin edelle. Lisäksi Spinks teki sen, mihin kukaan muu kevyen raskaansarjan mestari ei pystynyt: hän voitti world heavyweight Championshipin IBF-liiton mestarin Larry Holmesin vuonna 1985.

the Ring Magazinen 100 greatest punchers of all time-listalla Spinks oli sijalla 42.

the Ring Magazinen vuonna 2002 julkaisemalla 80 parhaan nyrkkeilijän listalla Spinks sijoittui 41: nneksi.

East Side Boxing sanoi Spinksille osoittamassaan kunnianosoituksessa: ”Michael Spinks otteli voittamattomana kevyen raskaansarjan historian syvimpänä aikana. Hän voitti myös todellisen raskaansarjan mestarin, joka oli myös voittamaton. Michael Spinks on historian menestynein kevyen raskaansarjan mestari.”